L'actual conseller d'Afers Exteriors, Ernest Maragall, serà l'únic candidat a les primàries que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) celebrarà per escollir el seu candidat a l'Ajuntament de Barcelona. Maragall s'ha quedat sol després que l'únic contrincant que tenia, l'economista Xavier Martínez-Gil, només ha pogut aconseguir 41 avals vàlids dels 139 que necessitava.

Martínez-Gil s'havia postulat com el candidat de les bases i havia afirmat que "Maragall porta les sigles del PSC tatuades". Fonts del partit han assegurat que, tot i que Maragall és l'únic candidat, el procés de primàries se celebrarà igualment.

Maragall es va convertir en el candidat dels republicans a la capital catalana després de la renúncia d'Alfred Bosch el passat mes de setembre. Bosch va esborrar qualsevol dubte sobre el seu compromís amb Maragall donant-li el seu suport i publicant una imatge dels dos polítics a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Després d'aquests fets, alguns membres de les bases del partit van començar a preparar una candidatura alternativa, la qual ha acabat sense els suports mínims.

Ernest Maragall i Alfred Bosch / G.R