El guanyador de les eleccions municipals en l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha reiterat la seva voluntat de formar govern amb l'exalcaldessa Ada Colau. En una entrevista aquest diumenge a La Sexta, el republicà ha assegurat que aquest seria el seu "escenari preferent" i ha obert la porta a "compartir govern i responsabilitat" amb els comuns.

Segons Maragall, aquesta és l'opció més coherent, ja que ell ha estat el candidat més votat, per la qual cosa creu que ha de ser alcalde, i comparteix moltes propostes amb Colau. "La nostra responsabilitat progressista és la de confirmar que aquesta és aquesta sintonia és possible i que som capaços de donar-lo forma", ha afirmat. Margall ha dit que encara no compta amb el suport dels comuns, però hi confia, ja que els equips negociadors de cada partit estan treballant des de fa temps.

I la independència?

El candidat d'ERC ha reafirmat que, malgrat pactar amb Colau, continuaria sent un alcalde "de convenciment independentista i compromès amb les llibertats i les democràcies". Tanmateix, també ha assegurat que la seva prioritat per a la ciutat serà el progressisme. "Vull un govern per al 100% dels ciutadans i de caràcter progressista. No exigim que ningú es converteixi en independentista", va respondre en ser preguntat per la qüestió.

Pel que respecta a les possibles mesures que prendria com a alcalde, el republicà ha assegurat que serien en matèria d'habitatge, emergència climàtica i seguretat, els temes que considera de més emergència a la ciutat.

Els manifestos pressionen

A la voluntat de Maragall se li sumen manifestos de les formacions per pressionar a la formació d'un govern progressista. Per una banda, persones pròximes als comuns han signat un manifest en el qual reclamen allunyar-se de l'alcaldable de Ciutadans, Manuel Valls, i formar un tripartit d'esquerres a l'ajuntament de Barcelona amb ERC i el PSC. D'altra, una setantena de personalitats del món polític, periodístic i artístic d'ERC i la CUP han signat un altre manifest que aposta per un pacte entre ERC i Barcelona en Comú per formar govern.