El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, reobrirà el 20 de setembre a Berlín la primera delegació del Govern a l'exterior, després de la intervenció del 155.

El conseller serà a la capital europea per posar l'oficina en funcionament juntament amb la delegada Marie Kapretz, que va ser destituïda pel 155 i ha estat restituïda amb el nou executiu. El Govern manté així l'objectiu de reobrir les delegacions tancades pel 155 tot i l'anunci del recurs contenciós-administratiu de l'executiu espanyol, que l'acusa de no haver seguit el procediment fixat per fer-ho.

Després de Berlín, la intenció d'Exteriors és anar reobrint la resta de delegacions amb representants ja nomenats, com és el cas d'Itàlia, Suïssa o el Regne Unit i Irlanda. Per a les delegacions de França i els EUA, s'ha obert un concurs públic de la Generalitat per trobar delegat.

El Govern va aprovar el 26 de juny el decret per reobrir les delegacions al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i els Estats Units, que van ser tancades arran del 155. A més, l'executiu també va nomenar a primers d'estiu l'exiliada Meritxell Serret com a delegada del Govern a Brussel·les. 

En una piulada a l'agost, Maragall va confirmar la seva intenció de reobrir les delegacions perquè és un "acte de legítima defensa d'unes raons i d'uns drets".