El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, ha reobert aquest dilluns 29 d’octubre la Delegació del Govern a Itàlia, amb seu a Roma. Durant la reinauguració, el conseller, que ha estat acompanyat del delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, i de la directora general de Relacions Exteriors, Mireia Borrell, ha destacat que “els esdeveniments polítics a Catalunya van forçar un tancament absurd i irracional que estem en condicions de recuperar”. 

Maragall ha afegit que, en aquest cas, es restitueix “el mateix local, el mateix delegat i el mateix equip” i ha remarcat que “l’ambició és encara més alta perquè tenim l’oportunitat de mirar més lluny i no quedar-nos en una pura batalla de resistència o subsistència sinó també desenvolupar projectes de relació plena amb les institucions i la societat italiana”.

El conseller ha aprofitat també el viatge a Roma per mantenir reunions i trobades amb representants d’institucions, think tanks i mitjans de comunicació italians.

Maragall també ha anunciat que plegarà com a conseller "aviat" per dedicar-se de ple a la campanya de les eleccions municipals a Barcelona que se celebraran el maig de l'any que ve.

La Delegació del Govern a Itàlia és la tercera que es reobre després que el mes passat el conseller viatgés a Berlín i a Londres per reactivar les oficines del Govern a Alemanya i al Regne Unit i Irlanda. La reobertura d’aquestes tres delegacions, juntament amb les de França, els Estats Units i Suïssa, s’emmarca en la primera fase d’urgència del pla de desplegament de l’acció exterior del Govern impulsada pel Departament d’Acció Exterior després que es tanquessin amb l’aplicació de l’article 155.