El conseller d'Afers Exteriors, Ernest Maragall, ha assegurat que renuncia a la unilateralitat "en termes de perspectiva política immediata" i ha apostat per seguir asseguts a la taula per dialogar amb l'Estat Espanyol. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest divendres al matí, el conseller ha demanat "paciència" i ha reafirmat la seva voluntat de seguir buscant mediació internacional.

"Renúncia a la unilateralitat? En termes de perspectiva política immediata, sí. En termes històrics, de país i d'objectiu final, no", ha assenyalat Maragall. En aquest sentit, ha admès que el diàleg amb l'executiu de Sánchez no és ràpid però ha insistit en no aixecar-se de la taula de la negociació. "Apostem per la via del diàleg, però no renunciarem a les nostres conviccions últimes: la República", ha sentenciat.

A més, el conseller ha explicat que s'està treballant en la cerca de mediacions internacionals. "La mediació internacional la poden fer determinats països concrets, institucions europees, Nacions Unides o grups de personatges amb prestigi", ha especulat.

Pel que fa l'obertura de les delegacions de Catalunya a l'exterior, Maragall ha anunciat que el proper dia 19 s'obrirà la seu de Berlín i ha reivindicat que la seva funció serà "representar un país i d’una societat que ha manifestat que vol ser tractada com a tal".