Continua la pugna entre ERC i el PSC per la victòria electoral d'aquest diumenge a Catalunya. A quatre dies per la cita amb les urnes, el candidat a l'alcaldia de Barcelona d'ERC, Ernest Maragall, ha retret al PSOE que faci bandera del no diàleg, el que ha titllat d'"espectacular" i "inacceptable" d'un partit que "presumptament és socialista". "Que s'ho facin mirar", ha etzibat. 

En un contacte amb la premsa des del Turó de la Rovira, al barri del Carmel, Maragall ha respost a les paraules de la candidata socialista, Meritxell Batet, que ha alertat aquest matí que "entestar-se en l'autodeterminació" és una "condició impossible" que pot "marginar" Catalunya. Per això, Maragall ha replicat: "Quin estat ens ofereixen? L’estat que no accepta diàleg ni entesa? Es defineixen ells mateixos".

També ha contestat a Arrimadas, que ha dit que els republicans no són d'esquerres, i ha atribuït les seves declaracions al desconeixement, a la seva estratègia de "repetició de mentides" i "retòrica buida" i a la "lògica de la desesperació i al derrota". "Es nota molt que Arrimadas d’esquerres no hi entén. No és el seu habitat natural", ha afegit en aquest sentit. 

El candidat a l'alcaldia ha aprofitat el contacte amb la premsa per anunciar que els republicans presentaran candidatures a les eleccions municipals del 26 de maig a més de 807 municipis i ha assegurat que són la força que més llistes presentarà. Preguntat per si esperen ser la força més votada en aquestes eleccions, un posició que en les anterior tenia JxCat i fer-los el sorpaso, Maragall ha contestat: "tenim molt més que expectatives. És més que raonable que aquesta esperança és certa i que es produirà en aquests termes".

Preguntat pels possibles pactes, Maragall ha assegurat que ells surten a "guanyar" i a "quedar primers", tot i que ha reconegut que això no resoldrà la gobernabilitat. Per aquest motiu, ha recordat l'acord estratègic que ha ofert a JxCat i la CUP i ha estès la mà als comuns,