"Nosaltres tirarem endavant". D'aquesta manera ha contestat el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, a l'informe del ministre Josep Borrell contra les noves oficines de la Generalitat a exterior, que indica que frenar els "atacs a la imatge internacional d'Espanya" obliga la seva diplomàcia a deixar de fer altra feina. Ha qualificat el document de "pamflet" que "s'assembla molt a Ciutadans".

En declaracions als passadissos del Parlament aquest divendres, Maragall ha anunciat que la setmana que ve obriran la delegació a Washington “tal com estava previst”, i que espera que la setmana següent s’aprovi el decret de creació de les sis noves delegacions. “Nosaltres tirarem endavant. Estem segurs que estem fent bé les coses, que estem respectant la llei”, ha defensat el titular d’Exteriors.

“Tot el text està farcit d’apriorismes, judicis d’intencions i referències al que podria arribar a passar, tot en nom de la posició de negar l’acció d’exterior de Catalunya”, ha lamentat el conseller, que ha descrit l’informe com a “literatura de posició política quasi literalment idèntica a la de Ciutadans”.

En aquest sentit, Maragall ha recordat que dos informes previs, d’Administració Territorial i d’Hisenda, van confirmar que s’estava fent correctament competencialment i en l’ús de recursos públics. Ha denunciat l’actitud de Borrell “gairebé malaltissa d’actuar amb prevenció que Catalunya existeixi”.