Com qualsevol altre dia des de que és el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall ha sortit al carrer per copsar sensacions de cara a la preparació de la campanya per les eleccions muncipals del proper 26 de maig. Aquest dimarts, però, ho ha fet amb una companyia destacable, la del president del Parlament, Roger Torrent, i la de les càmeres de televisió i de la resta de premsa. 

Les Corts han estat el barri triat per a la passejada d'avui, una de les que fa cada dos o tres dies per poder parlar amb els veïns, associacions, o entitats veïnals i demanar-los la seva opinió sobre l'estat de la ciutat. Els veïns li fan una autèntica carta als Reis, tot i que les festes ja s'han acabat, amb l'esperança de que algunes de les peticions s'acabin reflectin al progrmama electoral. Maragall es compromet a estudiar-les totes.

el candidat ha arribat al punt de trobada, davant l'escola Ítaca del carrer Numància, en moto. No conduïa pas el candidat, sinó el seu cap de premsa, a qui Maragall ha insistit perquè el portés de paquet en un trajecte de gairebé dos quilòmetres. Allà s'ha trobat amb el president Torrent, amb qui han atès als mitjans de comunicació, entre crits dels nens que jugaven a la plaça i que volien aprofitar per tenir el seu minut de glòria a la televisió. 

Torrent Maragll Les Corts - Carlota Camps

Tot seguit, s'han reunit amb l'associació de pares i mares de l'Escola Ítaca, han visitat el centre esportiu de les Corts, han parlat amb l'associació de veïns i han acabat la jornada amb una reunió amb una associació de dones del barri. 

Entre les demandes dels veïns, propostes de tots els gustos, des d'un nou pas de vianants que acabi amb els 270 metres del carrer Numància en els que no n'hi ha, fins a més pàrquings públics o una proposta per posar fi a les rates que asseguren que campen pel barri. Entre les principals preocupacions, una regulació estricta per l'ús de biciclistes i patinets elèctrics, que asseguren que veuen com a perillosos.  

De la trobada, però, també n'ha sortit un titular: "estem disposats a parlar del tramvia". Amb aquesta afirmació Maragall ha respós a les preguntes dels periodistes sobre la posició dels republicans respecte el projecte que l'alcaldessa Ada Colau vol tornar a portar al ple municipal, això sí, ha assegurat que cal parlar-ne amb calma i arribar a un acord que contribueixi a "prendre la millor decisió per a l’interès general de Barcelona i de l’àrea metropolitana". "Esperem arribar a un acord", ha conclòs optimista, que no ha descartat que s'hi pugui arribar abans de les municipals.