Ernest Maragall ha escollit pel penúltim dia de campanya la plaça del Mercat del Clot per fer el míting més íntim, personal i emotiu de les últimes dues setmanes. El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona ha volgut tenir un record pel seu germà, l'exacalde Paqual Maragall, i per explicar quin llegat de Barcelona espera deixar pel futur. L'alcaldable també ha aprofitat per apel·lar als indecisos, assegurant que pot anar d'un sol vot amb Ada Colau, i ha defensat que se sent "preparat pel repte" de  ser "alcalde de Barcelona fins a les últimes conseqüències".

El candidat ha esbossat també quina Barcelona vol i quin llegat espera deixar com a alcalde i, tot i que ha assegurat que ell no ho podrà veure, ha defensat que espera que d'aquí 15 o 20 anys hi hagi una ciutat "més viva, confiada en ella mateixa i reconciliada amb els governants". També que comenci a "guanyar la batalla pels valors, la dignitat, el civisme, la convivència i la democràcia" i que sigui la "capital de la república catalana". 

Pel que fa al seu germà Pasqual, ha confessat que al llarg de la campanya molts ciutadans s'han interessat per l'estat de salut i ha reconegut que "quan això passa no puc evitar una barreja de sentiments com dolor però també complicitat, empatia i agraïment". Tot i no voler comparar-se amb ell ni fer ús del seu llegat, ha reconegut que li genera "exigència", però ha defensat que està preparat pel repte de ser alcalde de la ciutat.  

A menys de 24 hores del final de la campanya, Maragall també s'ha referit a la seva principal contrincant a les eleccions, Ada Colau, amb qui surten pràcticament empatats a les enquestes, i amb qui demà es veurà en un cara a cara, i ha defensat que pot anar d'"un vot". El candidat ha assegurat que el projecte dels comuns a la ciutat està "esgotat" i que no és "el que Barcelona necessita" i ha tornat a carregar contra la seva "ambigüitat" i "equidistància" amb la qüestió nacional.