El candidat a l'alcaldia Barcelona d'ERC, Ernest Maragall, ha volgut tancar la polèmica originada en la últimes hores, després que en un tuit és referís al candidat de JxCat, Quim Forn, es referís a ell com a "ciutadà pres" i no com a "pres polític". En l'inici del debat de candidats a Betevé, Maragall ha denunciat que Forn no pogués participar en el debat i ha assegurat que és "un pres polític amb totes les de la llei". 

La número dos de la candidatura de Forn, Elsa Artadi, s'havia abonat en la polèmica aquest matí en  un acte electoral i havia afirmat que "Forn no és un ciutadà empresonat, és un pres polític, repetiu-ho amb mi". A més, havia llençat un advertiment: "Anem amb compte que de tant eixamplar i eixamplar no acabem eixamplant i normalitzant coses que no són normals amb aquells qui amaguen que hi ha repressió".

Maragall ja s'havia referit en diverses ocasions a Forn com a "pres polític i havia denunciat l'empresonament del candidat de JxCat i la seva impossibilitat de fer campanya en llibertat. Des de la candidatura dels republicans consideren que Artadi ha volgut agafar un tuit sense context per criticar Maragall sense fonament.

De fet, el mateix Maragall, al final del debat, ha qualificat de "vergonya" que Artadi obri aquesta polèmica.