Ernest Maragall no descarta "estar a la oposició". Així ho ha expressat l'alcaldable d'ERC a Barcelona aquest divendres al matí, afegint que, "pel que sembla", Ada Colau no comparteix aquesta predisposició. 

En una entrevista a Rac1, Maragall ha assumit públicament per primera vegada la possibilitat de no ser investit alcalde: "Estic disposat a estar l'oposició. Sembla que Ada Colau no tant", ha dit. Segons Maragall, per a Colau seria una "injustícia" no ser al capdavant de l'ajuntament de la capital, cosa que no considera certa ja que "és la decisió dels ciutadans."

Maragall ha considerat la pregunta de la consulta a les bases dels comuns "explícitament capciosa". Tot i que ha mostrat tot el respecte cap a la decisió que prengui la militància de Barcelona En Comú, el republicà confia "en la intel·ligència individual i col·lectiva" d'aquest espai. 

L'eventual pacte entre Colau i Collboni seria per a Maragall una contradicció. "Estem parlant de sumar aigua i oli, el foc i el vent, d'anar completament en contra del sentir de la ciutadania de Barcelona", ha comparat.

Finançament de la campanya de Valls

 

Preguntat sobre el paper de Manuel Valls, el candidat d’ERC ha qüestionat si la campanya electoral de BCN Canvi-Cs "va respectar els límits de despesa electoral i d’ajust a les regles del joc”.

Maragall ha destacat que ningú pot al·legar que ara surti a la llum qui representa i qui hi ha darrere de Manuel Valls, després que el diari Ara hagi publicat que Valls ha cobrat un sou de 20.000 euros mensuals d'un grup d'empresaris.

Pacte a la diputació

Maragall també ha alertat que veu "possible" un pacte entre PSC, comuns i Cs per a liderar la Diputació de Barcelona com a conseqüència d'un hipotètic suport de Valls a un govern municipal format per Colau i el PSC de Jaume Collboni.

"Estiguem atents al que passi la setmana que ve a la Diputació per a entendre si no hi ha conseqüències dels vots de Manuel Valls. Em consta que hi ha converses i gairebé acords amb Cs", ha apuntat.