El líder d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, està convençut que la Diada de l'11 de setembre serà "massiva, amb una participació immensa", encara que el clima sigui "diferent" i amb "particularitats".

Maragall, en una entrevista a Ser Catalunya, ha destacat que la manifestació "acabarà desbordant totes les previsions més negatives", ja que "gran part de la societat catalana està compromesa amb una exigència d'alliberament dels líders empresonats".

Sobre la unitat de l'independentisme ha considerat que "no és fàcil" gestionar-la davant la "complexitat" de la situació, amb diferents lideratges des de la presó o l'estranger i havent de fer front a la "repressió de l'Estat".

Inseguretat de Barcelona

El president del grup municipal d'ERC ha fet una crida a la "responsabilitat" i al "seny" de l'Ajuntament: "Fem-ho bé. Reforcem la policia. Actuem al carrer o al metro, però d'una manera que ni generi alarma ni actituds xenòfobes".

En aquest sentit, Maragall ha avisat Ada Colau que "estan apareixent veus clarament d'extrema dreta que estan aprofitant aquesta situació per pretendre organitzar veïns i associacions en una determinada direcció, i això és una responsabilitat de qui pren les decisions en nom de la policia".

Maragall també ha reiterat que "a Barcelona governa Pedro Sánchez", perquè les decisions i el to del govern municipal tenen un "component socialista" molt "explícit". Segons Maragall, la crisi de l'Open Arms n'és un exemple, i ha criticat la "manca de lideratge" de Colau.