El diputat d’Esquerra Republicana al Parlament Ernest Maragall ha convidat l’oposició a registrar conjuntament la compareixença de ministres i exministres de Defensa, Interior i Afers Exteriors, així com també de representants de NSO, Citizen Lab, The Guardian i El País arran del cas d’espionatge que afecta el mateix Ernest Maragall; el president del Parlament, Roger Torrent, i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, entre d’altres. Els perfils més destacats són l'actual ministra de Defensa, Margarita Robles; el d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la d'Afers Exteriors, Arancha González Laya. Però també els ministres que els precedien en el càrrec, tant del PSOE com del PP: María Dolores de Cospedal, Juan Ignacio Zoido, Pedro Morenés, Jorge Fernández Díaz, Josep Borrell, Alfonso María Dastis i José Manuel García Margallo.

També considera rellevants els representants del centre de dades a qui es va contractar l'espionatge i els diaris que han destapat l'escàndol. El també president del grup municipal d’Esquerra Barcelona ha insistit a tots els grups perquè signin la proposta, de manera que les compareixences es poguessin dur a terme a la comissió pels Drets Civils i Polítics del Parlament. La petició l'ha fet a Lorena Roldán de Ciutadans, Eduard Pujol de Junts per Catalunya, Anna Cuala d'Esquerra, Eva Granados del PSC, Susanna Segovia dels comuns, Carles Riera de la CUP i Alejandro Fernández del PP.

Aquesta petició se suma a la del president del Parlament, Roger Torrent. A través d'una carta, exigeix a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que el govern espanyol "obri una investigació al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i depuri les responsabilitats corresponents". Torrent està convençut que es pot identificar una implicació d'aquest organisme en el seu espionatge, que titlla de "greu succés" ja que "tots els indicis apunten contra aquest".