El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, creu que l'alcalde de la capital catalana no és Ada Colau, sinó Pedro Sánchez. Maragall ha expressat en una entrevista a 'RAC1', que és evident que qui té la iniciativa són els socialistes i que la governació és el tàndem Jaume Collboni - Manuel Valls.

Maragall ha lamentat el paper de Barcelona en Comú en la gestió de la seguretat a la ciutat, a qui ha acusat d'adoptar el rol "d'espectador crític". El republicà creu que el lideratge dels comuns i de Colau està desaparegut davant "una força que està imprimint un caràcter contradictori al de la ciutat", i ha afegit que "és trist que hagin de fer de comparsa d’aquesta deriva".

Maragall creu que cal repensar el model de seguretat de la ciutat i ha lamentat que el 40% dels agents de la Guàrdia Urbana se'n vagin de vacances a l'estiu, en una ciutat que "atrau nous ciutadans i turisme, però també delinqüència organitzada". A més, ha apostat perquè l'actuació de la Guàrdia Urbana i els Mossos estigui coordinada i que la política de seguretat vagi més enllà dels dispositius contra els manters.

Maragall aposta per un Govern "ampli"

Tot i les crítiques al partit d'Ada Colau, el líder d'ERC a Barcelona ha apostat per un Govern que vagi més enllà de l'independentisme i pugui sumar també els comuns, ja que ha posat damunt la taula la necessitat d'aprovar uns pressupostos de cara al 2020 al Parlament.

Maragall ha recordat que aquesta era una fórmula que també desitjaven per Barcelona i que els comuns "hi van renunciar" per mantenir l'alcaldia amb una aliança dels socialistes. Malgrat tot, ha afirmat que "això ni limita ni hauria d'impedir que a Catalunya i a Barcelona torni a aparèixer aquest criteri".