Primer moviments postelectorals a Barcelona. Aquest dimecres es produirà una primera reunió entre el republicà Ernest Maragall, guanyador de les eleccions, i l'actual alcaldessa Ada Colau, a qui només uns 5.000 l'han deixat en segons posició. La reunió arriba després d'un ambient enrarit per diversos vetos i la pressió del PSC i de Ciutadans als Comuns per evitar que la capital catalana tingui un alcalde independentista.

La trobada amb Colau, segons fonts republicanes, arriba a petició seva, i insisteixen que la seva voluntat és fer un govern d'"ampli espectre" que inclogui JxCat. De fet, Maragall també mantindrà una reunió en els propers dies amb Elsa Artadi i ha expressat la seva voluntat d'anar a veure Quim Forn a la presó de Soto del Real. Colau, per la seva banda, també mantindrà una reunió amb Collboni en les properes hores, tot i que encara no se n'ha concretat la data.

Maragall ja va anunciar diumenge passat que obriria converses amb JxCat i els Comuns, però Colau es nega a pactar amb Junts i aposta per una aliança d'esquerres amb el PSC, que ni els socialistes ni els republicans accepten. De no aconseguir cap acord, Maragall aposta per un govern en solitari, encara que només tingui 10 regidors, i veu inversemblant que Colau es presenti a l'alcaldia acceptant els vots de Manuel Valls, una opció que entre l'unionisme s'encarreguen de posar sobre la taula.