Ciutadans ha tornat a portar les “ambaixades” al Parlament, després que la consellera exiliada Meritxell Serret hagi estat situada al capdavant de la delegació de Brussel·les. Davant l’acusació del diputat unionista Fernando de Páramo d’haver “col·locat una fugida de la justícia”, el conseller d’Exteriors Ernest Maragall l’ha desmentit: “El concepte de fugit de la justícia no és cert. S’ha posat a disposició de la justícia belga, i li ha donat la raó sistemàticament”.

En aquest sentit, Ernest Maragall ha advertit el grup de Ciutadans que el fet d’”abusar” d’aquest concepte no els donarà la raó. “És una ciutadana catalana que resideix a Brussel·les, amb plena capacitat i vàlua professionat”, ha defensat el titular d’Exteriors de la Generalitat.

Per altra banda, Maragall també ha assenyalat que continuaran obrint delegacions exteriors, respectant els ingressos pressupostaris, però “amb la màxima ambició de defensa de l’interès general” dels catalans. Enfront les acusacions de fer servir les “ambaixades” per “despotricar contra Espanya”, el conseller ha dit que “no ens dediquem a parlar malament de ningú”, sinó a “parlar bé del nostre país”.

El portaveu adjunt de Cs, Fernando de Páramo, ha acusat el Govern de fer servir les delegacions com a "agència de col·locació de fugits", i li ha reclamat que "ho paguin de la seva butxaca". "Hi ha vida més enllà del llaç groc", li ha etzibat. Ha advertit que "amb nosaltres no ho tindran tan fàcil com amb Pedro Sánchez".