El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha carregat contra les polítiques de seguretat del govern de Barcelona assegurant que està actuant seguint el "dictat" de Manuel Valls i ha reclamat afrontar la seguretat de la ciutat amb "responsabilitat". El fet que Colau obtingués el suport de Valls està "imprimint caràcter" i això es verifica, segons el republicà, "també en el silenci del govern de la ciutat en tema de drets i llibertats i la situació del país", ha assegurat el líder republicà.

En una entrevista a Rac1, Maragall també ha assegurat que "en aquests moments és molt evident que hi ha una dominació de discurs, missatge i to que ve del costat socialista del govern". "L'Ada Colau hi posa la cara, per entendre'ns, però no massa més" i també ha criticat les "polítiques espectacle" del govern, alhora que ha considerat que hi ha unes "evidents disfuncions" a l'executiu de la ciutat. 

Sobre l'increment dels furts i els robatoris a la ciutat, Maragall ha apuntat que presenta noves exigències i ha reivindicat que s'afronti però rebutjant "alarmisme". "Barcelona s'ha fet global però està gestionant això com si fos una ciutat de fa 50 anys i aquest és l'error", ha conclòs.