Malgrat l'enuig i la decepció evident d'Ernest Maragall i del seu equip davant l'aposta d'Ada Colau de pactar amb el PSC i deixar-los fora del govern municipal, l'alcaldable d'ERC ha volgut fer un últim intent i ha apel·lat a les bases dels comuns a rebutjar-ho. Fins a 10.000 inscrits tenen dret a votar en una consulta que acabarà aquest divendres a la tarda i demana decidir entre un pacte amb el PSC on Colau seria alcaldessa, i un amb ERC on seria alcalde Ernest Maragall.

Una pregunta que Maragall assegura que conté un plantejament que està "lluny" ser considerat "respectuós" i "honest". "L'única pregunta real és: alcaldia amb Valls sí o no", ha defensat en aquest sentit. Per tot això, l'alcaldable republicà ha defensat que seria una "lliçó" que les bases contradiguessin la direcció i fossin coherents amb els electors de la formació, que assegura que aposten per un pacte amb ERC. "S’està entregant la clau de Barcelona al senyor Valls", ha afegit.

A més, Maragall, que ha intervingut des de la seu del partit acompanyat dels regidors electes de la formació, ha estat molt crític amb Colau, a qui ha acusat d'estar preocupada només per la "cadira" o el "tron" i d'haver fet una negociació enganyosa. "Avui hem sortit de dubtes, han caigut totes les caretes", ha defensat en aquest sentit, afegint que Colau apostava de manera "tàctica" per un tripartit impossible" tan sols per "guanyar dies, temps i espai". 

Per tot això, s'ha mostrat "decebut" amb la seva actitud i amb la de la direcció del partit, i s'ha preguntat perquè, en veure que la seva opció de tripartit no prosperava, no es decantava "pel guanyador". "El que interessava era l'alcaldia", ha lamentat, retraient-li que hagi deixat de parlar de ciutat. "Barcelona en Comú ha renunciat a la B de les seves sigles", ha sentenciat.

Malgrat reconèixer que les possibilitats d'acabar aconseguint l'alcaldia són poques a hores d'ara, perquè Colau i Collboni en tenen prou amb tres vots de Valls per sortir escollits, ha assegurat que encara està "obert" i ha defensat que mantindrà la investidura fins al darrer moment.