Ha estat una tarda productiva a la presó de Soto del Real. Amb la vista posada a l'Ajuntament de Barcelona, aquest divendres han mantingut una trobada a tres entre Joaquim Forn Elsa Artadi, per la part de JxCat, i l'alcaldable Ernest Maragall per la part d'ERC. Tots tres han coincidit en la necessitat que el republicà sigui el pròxim alcalde de la capital catalana i han instat Ada Colau a "no prestar-se a l'operació d'Estat" de Manuel Valls per fer-la alcaldessa. "Està destinada al fracàs", ha advertit Maragall.

La primera a sortir del centre penitenciari ha estat Elsa Artadi, que ha començat deixant clar que Ernest Maragall és la llista més votada, ha de liderar la formació de govern, i que “desitgen que sigui el proper alcalde de la ciutat de Barcelona”. Ha considerat “normal” que Maragall parli amb altres forces com és el cas de Barcelona en Comú.

Malgrat tot, ha advertit sobre l’operació Valls que “mantenir Ada Colau com a alcaldessa seria una mala notícia”. Ha advertit que es tracta d’una “operació d’Estat”, i ha constatat la “sorpresa perquè la senyora Colau s’estigui prestant a fer el joc”. Li ha advertit que, quatre anys enrere, ho hauria denunciat amb Xavier Trias.

“La situació s’ha clarificat”, ha defensat Ernest Maragall des dels exteriors del centre penitenciari, després de reunir-se amb Forn i Artadi. El candidat d’ERC ha agraït el "suport ferm" que ha rebut de JxCat per a liderar les converses, i ha anunciat l’inici d’un diàleg “efectiu i immediat” amb els comuns, a qui ha descrit com a soci preferent i prioritari. “Un govern compost com a mínim per 20 regidors té tota la legitimitat”, ha defensat el dirigent republicà.

Malgrat tot, Maragall ha volgut reiterar l’avís a Colau: no obrirà converses amb el PSC, com desitgen els comuns, per a la investidura i la formació de govern. “En cap cas hi podem incloure el grup socialista”, ha assegurat l’alcaldable, que ha remarcat que “hi ha una clara situació d’incompatibilitat del concepte progressista”.

Sobre l'operació Valls per reinvestir Ada Colau, el dirigent republicà ha defensat que és "una operació destinada al fracàs", i també li ha demanat que no s'hi presti. Ho ha descrit com a "setge" contra ERC.