"Triple E". Ernest Maragall ja ha anunciat quin serà el trio que pilotarà la llista d'ERC per intentar guanyar les eleccions municipals 2023 de Barcelona: el candidat republicà estarà acompanyat per Elisenda Alamany com a número 2 i Ester Capella com a número 3. Els tres protagonistes configuraran una "triple E", en referència als seus noms", i que també podria fer referència a "èxit, esperança i empenta", segons ha dit Maragall. "Estem davant de la primera mostra del que vol dir la necessitat de proposar per a la ciutat un projecte de màxima ambició".

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

L'alcaldable ha reivindicat efusivament les dues figures, assegurant que amb elles se sent "més fort", i situant-les com a clau pel projecte republicà que el partit vol portar a Barcelona. I també ha assenyalat el fet que les número 2 i 3 de la llista siguin dones. "Això no només és una afirmació en si mateix, sinó que portem a la pràctica amb una determinada manera d'aplicar-ho i ser coherents amb la transformació feminista", ha celebrat. Una aposta similar a la que ja ha impulsat el PSC, que tindrà Jaume Collboni com a candidat a la capital i Maria Eugènia Gay i Laia Bonet com a següents a la llista.

Elisenda Alamany, que ja va formar tàndem amb Maragall als darrers comicis, tornarà a repetir. "Em deixaré la pell perquè l'Ernest torni a entrar amb força i sigui el pròxim alcalde de Barcelona", assenyalant la necessitat d'obrir una "nova etapa" a la ciutat. Alamany ha acusat el govern d'Ada Colau d'haver "fallat" a la seva generació, però també ha llançat un dard contra Xavier Trias. "Som els de mirar endavant, obrir Barcelona perquè continuï sent Barcelona. Això no vol dir vendre-la ni tancar-la. No hem de tirar entre dues opcions que no representen la totalitat dels veïns".

Per la seva banda, Ester Capella es conformarà amb la tercera posició a la llista, i també assegura que ho donarà tot "sumant-se a l'equip que ja hi és". Capella, que actualment, és delegada de la Generalitat a Madrid, no abandonarà aquest càrrec fins que sigui imprescindible per l'inici de la campanya electoral, i creu "perfectament assumible" compaginar els dos papers. Durant la seva intervenció, ha aprofitat per denunciar els "tripijocs" que van deixar Maragall fora de l'alcaldia, i ha defensat les polítiques que els republicans volen posar en marxa, com ara l'aprofundiment democràtic, l'aposta pel comerç de proximitat o el blindatge de l'espai públic. I sempre des d'una perspectiva independentista, perquè "la capital del país sigui la capital de la República".

"Estem en condicions de tornar a guanyar"

Les enquestes, ara per ara, no pinten bé per als republicans, però Maragall prefereix no fer-hi gaire cas. L'alcaldable ha assenyalat que "el clima" electoral serà determinant, i que deixa una "expectativa oberta i incerta" sobre com pot acabar. "Estem en condicions de tornar a guanyar", ha afirmat. "Vam guanyar les eleccions del 2019 i no veig cap raó per no tornar-ho a fer ara". Situat enmig dels models que representen Ada Colau i Xavier Trias, Maragall s'ha mostrat com a alternativa a tots dos, amb la voluntat de superar les etapes de tots dos i "mirar endavant".