Jaume Collboni i Xavier Trias es troben frec a frec en la disputa per l'alcaldia de Barcelona, segons apunta la darrera enquesta de Sigma Dos per El Mundo. Els dos candidats quedarien empatats, obtenint Collboni un 20,5% i Trias un 20,4%. És a dir, PSC i Junts s'enfronten a un possible empat tècnic, mentre que l'actual alcaldessa, Ada Colau, cauria fins a la tercera posició amb un 19,2%, seguida per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que es desploma fins al 15,8%.

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

🗒️ Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Malgrat tot, ni el PSC ni Junts per Catalunya aconseguirien arribar a la majoria absoluta situada en els 21 regidors, ja que en tindrien 10 respectivament. Els comuns oscil·larien entre els 9 i els 10 i ERC entre els 7 i els 8. La resta de formacions que els seguirien serien el Partit Popular, amb 4 regidors (8,4%) i, potser, Vox que podria arribar a tenir 2 regidors (4,5%). En canvi, com passa en les enquestes d'altres comicis, tot apunta que Ciutadans s'encamina a quedar-se sense cap representant. 

Enquesta municipals barcelona El Mundo

Font: El Mundo

Valoració de candidats 

Pel que fa a la valoració dels candidats, el gran guanyador és Xavier Trias, l'únic aprovat, qui aconsegueix un 5,2. La segona millor valorada és Anna Grau de Ciutadans amb un 4,9, però, per altra banda, la seva formació sembla tenir un peu fora del consistori. En tercer lloc, Ernest Maragall, qui també obté un 4,9. 

Tot i que seria el més votat per poc, com a líder se situa en quarta posició. És el cas de Jaume Collboni, qui aconsegueix una puntuació de 4,8. Seguidament, la següent més valorada és Eva Perera de Valents amb un 4,7. En sisè lloc, es troba l'alcaldessa Ada Colau que compta amb una valoració d'un 4,2. Dos polítics més tanquen la cua. Per una banda, el candidat de Vox, Gonzalo de Oro-Pulido, amb un 4,1 i el candidat del PP, Daniel Sirera, amb 3,7. 

 

Enquesta municipals barcelona líder El Mundo

Font: El Mundo

Trias allarga la mà al PSC i ERC

En una entrevista a l'ACN, Trias ha allargat la mà a ERC i el PSC si guanya les eleccions perquè els seus plantejaments no són "antitètics". No descarta un futur "estable" governant amb el suport d'algun d'aquests dos partits. No ha volgut entrar en quin dels dos grups el fa sentir més còmode, és més, ha descartat parlar de comoditat a l'hora de pactar: "Governarem amb els que estiguin d'acord a donar-nos suport". 

Segons explica, està "francament obert" a un pacte amb ERC, però també amb el PSC i es pregunta si Maragall o Collboni estan disposats a fer-lo alcalde. En qüestió de programa de ciutat, diu, comparteix "moltes" coses amb el PSC i "bastants" amb ERC.