"No s'ha de dialogar amb els que et volen violar la filla ni amb els colpistes catalans". Aquesta és la teoria de Miguel Ángel Rodríguez (MAR), portaveu del govern de José María Aznar, contra el procés sobiranista català, explicada en una entrevista a El Español

MAR considera que molts països passen davant d'Espanya en diversos àmbits "perquè nosaltres tenim la vaga idea que s'ha de dialogar amb tothom". Per explicar millor la idea s'ha atrevit a comparar el procés català i el diàleg que implica amb un escenari de violació: "Tu proposes dialogar a una persona que et vol violar la filla? Doncs jo no he de dialogar amb els colpistes catalans", ha sentenciat Miguel Ángel Rodríguez.

A aquestes declaracions, ha afegit que el procés català està afavorint el govern de Rajoy perquè "el ridícul del indepes ha arribat a tal punt, que cada vegada que surten fan riure". Finalment, ha apel·lat a la dignitat: "per un tema de dignitat elemental, cada vegada que els indepes surten a insultar Espanya, s'haurà de contestar". 

"Per això ens guanya Àsia, ens guanya la Xina, ens guanyen els gihadistes: perquè ells tenen una convicció i nosaltres no en tenim cap, excepte la vaga idea que s’ha de dialogar amb tothom. Però que és això? Va un i diu, vindré a casa teva i violaré la teva filla, i tu et poses a dialogar, i davant d’aquesta proposta de diàleg, ell t’apallissa i la viola. A veure, que no dic que dialogar sigui dolent, però el diàleg no pot ser la recepta única per a tots els problemes. Jo, per exemple, no vull dialogar sobre res amb els colpistes de Catalunya”. Aquesta és la resposta completa de MAR quan se li pregunta pel diàleg.

"Què faria jo amb Puigdemont? Bé, he de reconèixer que l’estratègia del desdeny està sortint bé a Rajoy. Tot i això jo no hauria actuat mai d’aquesta manera. Però actuant així ha arribat a tal punt que la ridiculització dels indepes, que cada vegada que surten fan riure; en aquest sentit, a Rajoy l’estratègia li ha sortit bé. Però jo dic que, per dignitat elemental, cada vegada que els indepes surten a ridiculitzar Espanya, s’haurà de contestar. El que passa és que la societat espanyola crec que està més amb Rajoy que amb mi en aquest plantejament.", afegeix l'antic portaveu popular.