Les entitats sobiranistes han organitzat una gran manifestació a Estrasburg coincidint amb la sessió constitutiva de la nova legislatura del Parlament Europeu. Serà el 2 de juliol, sense la certesa encara si els eurodiputats independentistes electes Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras podran superar el veto de la JEC.

El Consell per la República s'ha coordinat amb les territorials de l'ANC per posar a disposició viatges en autobús i avió per assegurar-ne l'èxit. Els punts de sortida s'estenen per tot el territori català i ja no queden bitllets d’avió per volar el mateix dia ni el dia abans als aeroports més propers a Estrasburg, ja que no hi ha vols directes a la ciutat. 

Els autocars i avions per arribar a Estrasburg

En el següent mapa es poden consultar els horaris i localitats des d'on sortiran els més de 50 autocars i vols. 

Detalls de la manifestació

Els organitzadors insten "tots els demòcrates catalans, espanyols i europeus a manifestar-se davant del Parlament Europeu el dia 2 de juliol" i conviden l'ANC, Òmnium i el Govern a encapçalar "la manifestació més gran mai convocada per defensar els drets polítics i democràtics, tant de les persones que han estat escollides com dels ciutadans que els han votat". Hi han donat suport l’Associació de Municipis per la Independència, Poble Lliure, Crida Nacional, Reagrupament, Demòcrates, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya.

Tot i que encara no està definit el recorregut ni l'hora de la manifestació del 2-J, sí que se sap que el ple de constitució de l'Eurocambra començarà a dos quarts de nou del matí. Està previst que hi hagi una pausa cap a les 12 del migdia, moment en què es podria fer l'acte de protesta a les portes de la seu parlamentària, tot i que la intenció és que la mobilització es faci visible tot el dia.

Aprofitant el gran nombre de mitjans que es congregaran al Parlament Europeu, l'objectiu és que sigui una nova gran manifestació de l'independentisme fora del territori català, després de la de Brussel·les el desembre de 2017 i la de Madrid el març d'aquest any. A la capital belga el moviment independentista va aplegar 45.000 persones, segons dades oficials de la policia de la ciutat i a Madrid 120.000 persones van denunciar el judici al Tribunal Suprem contra els presos polítics.