ANC, Poble Lliure, Crida Nacional i Junts per la República han comunicat, a través de les xarxes socials, que s'adhereixen a la manifestació d'Estrasburg programada pel 2 de juliol

El Consell per la República Catalana va fer una crida aquest divendres a una mobilització el 2 de juliol a Estrasburg coincidint amb la constitució del Parlament Europeu. A través d'un comunicat, va demanar que es fes una "demostració massiva de suport a la democràcia i per la llibertat dels presos polítics". Concretament reclamen a l'eurocambra que no permeti l'exclusió de tres eurodiputats catalans, en referència a Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras.

L'Assemblea Nacional Catalana ha fet una piulada assegurant que seran a Estrasburg "defensant els nostres drets com a electors i els dels nostres representants i exigint el compliment del dictamen del WGAD de l’ONU".

L'ANC fa referència al dictamen del Working Group on Arbitrary Detention (WGAD), depenent de l'ONU, que dimecres passat va emetre un informe sobre Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en què consideraven arbitràries les seves detencions, per la qual cosa reclamaven la seva posada en llibertat "sense dilació".

Junts per Catalunya també ha confirmat l'assistència "per defensar els drets dels eurodiputats que volen apartar i fer valer els més de 2 milions de vots que van obtenir". A més, la formació independentista aprofita per "exigir que l'Estat aturi la repressió i alliberi els presos polítics".

La formació política Crida Nacional es manifestarà a Estrasburg per fer costat als "nostres eurodiputats catalans que defensen el dret d’autodeterminació".

Per la seva banda, la formació integrada a la CUP Poble Lliure ha manifestat que serà present a la concentració per "defensar els drets polítics i civils i contra la repressió".

Finalment, Junts per la República, integrada per diputats i persones independents de JxCAT, ha exposat que també es manifestarà el 2 de juliol "en defensa de la llibertat dels presos polítics catalans i el vot popular que els ha fet eurodiputats".