L'exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha carregat contra el fins ara líder de Podemos, Pablo Iglesias, que ha dimitit arran dels mals resultats a les eleccions de Madrid, i li ha retret que "s'estava equivocant de feia temps" i li criticava que "parlés a tota hora de feixisme".

 "És bastant interessant analitzar què ha passat amb el 15-M i amb el Podemos que ha dirigit Pablo Iglesias. Hi ha hagut un moment que hi ha una inflexió en la línia equivocada i ha estat la vinculació amb Izquierda Unida. Un equip nou es vinculava amb persones que estaven molt ancorades en un model antic i tradicional", ha criticat en declaracions al programa Planta Baixa de TV3.

Segons Manuela Carmena, "des de feia temps s'evidenciava que Pablo Iglesias no estava fent la política que la societat exigia. Ell era conscient que s'estava equivocant. Que s'havia equivocat des de feia temps i que anava en una ruta on era molt difícil tornar enrere sense quedar-se a fora". "Crec que ell estava incòmode al govern, s'ha sentit incòmode en la seva feina de vicepresident i ha pres aquesta decisió perquè d'alguna manera és una forma d'acceptar tàcitament una autocrítica sobre la manera en què ha dirigit el partit que ell mateix va crear", ha afegit.

Seguint els seus retrets a Iglesias, l'exalcadessa de Madrid també ha criticat l'estratègia de la campanya de Podemos, que no ha donat els resultats esperats. "És un error important la postura que va adoptar el senyor Iglesias parlant constantment del feixisme i dels grans terrors del feixisme, sense adonar-se de quina és la situació de la societat espanyola actual. No és del tema de feixisme que hem de parlar sinó de com aconseguir que la política signifiqui un esperó per millorar la vida de tots", ha insistit. 

Podemos ha obtingut 10 diputats a les eleccions madrilenyes, i ha quedat com el partit més petit de la cambra. El resultat contrasta amb els 24 escons de Más Madrid (escissió de Podemos) que s'ha consolidat com a segona força política i ha superat el PSOE en nombre de vots.

Davant els mals resultats Pablo Iglesias va anunciar la nit electoral de dimarts que deixava la política, arran de la patacada que va patir la seva candidatura a les eleccions de la Comunitat de Madrid.

 

"És evident que no contribueixo a sumar, no contribueixo a fer que la nostra força segueixi creixent i consolidant-se", va dir acusant l'extrema dreta d'haver-lo convertit en un boc expiatori. Iglesias va reiterar la seva confiança en la ministra de TreballYolanda Díaz, per rellevar-lo al capdavant del partit i va vaticinar que pot ser la pròxima presidenta del govern espanyol.