El regidor de Barcelona pel Canvi Manuel Valls ha seguit avui el ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona des de París, i això ha obert les especulacions sobre un pròxim retorn de l'exprimer ministre a la política francesa.

Valls va traslladar-se a París amb motiu del funeral d'estat al professor Samuel Paty, que va ser assassinat en un atac gihadista, i no va tornar a Catalunya abans del confinament ordenat pel president Emmanuel Macron. Ara el regidor està confinat al seu domicili a la capital francesa.

Aquests dies a París, Valls ha aprofitat per concedir entrevistes a diversos mitjans de comunicació, on ha donat el seu parer contundent contra l'islamisme, en coincidència ara amb el president Macron.

Valls és un dels noms que sona en el cas que es rellevés el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, en un moment que França té alhora el problema de la Covid i el del gihadisme. Si Valls entrés al govern de Jean Castex, ja serien dos els catalans en l'executiu.

Després de la decapitació del professor, ahir un home armat amb un ganivet va atacar diverses persones davant d'una església catòlica del centre de Niça, a la Costa Blava francesa, i en va matar tres.

Un dels morts era una dona que col·laborava amb l'església contigua, a qui l'atacant va fer un tall al coll. L'altra víctima mortal era una dona que hauria estat decapitada, tal com va explicar el mateix alcalde al canal de televisió BFMTV. La tercera víctima mortal era un home que va aconseguir escapar del terrorista i refugiar-se en un bar proper després de rebre diverses ganivetades, però que va morir al cap de poca estona.