L’exprimer ministre francès i possible candidat a l’alcaldia de Barcelona per Ciutadans, Manuel Valls -s’ha de pronunciar sobre el seu futur com alcaldable en breu- ha presentat aquest vespre el llibre “Anatomia del procés”, escrit per diversos autors contraris al discurs independentista i del qual ell n’ha fet el pròleg, juntament amb el ministre Josep Borrell.

En un acte que ha fet petita la sala de la Casa del Llibre de Rambla Catalunya, Valls ha remarcat la idea que l’independentisme és un moviment “populista” que deriva cap al "supremacisme i el racisme".

El qui fou primer ministre de França ha desgranat la seva idea del catalanisme, un catalanisme “que mira al món” però que a banda del català parla altres llengües: “es pot ser molt català, però per parlar al món calen altres llengües”, ha dit.

Valls ha afegit que aquest catalanisme "no l'hem de deixar en mans dels qui tenen una visió petita del món". "El catalanisme és obertura i els nacionalisme tanca i fa fronteres: o ets traïdor o ets independentsita, o ets franquista o ets independentista", ha senyalat. 

L'exfiscal Magaldi, entre els assistents

Entre el públic assistent a la sala hi havia l’exfiscal en cap de Barcelona, Ana Maria Magaldi, la diputada del PSC, Eva Granados, i la regidora de Ciutadans, i qui sap si futura companya de files de Valls, Marilén Barceló. Entre els mitjans que han cobert la notícia, molta presència de televisions i ràdios franceses que han assetjat Valls, entre cops i empentes, a l’entrada i sortida del recinte.

L'acte l'ha presentat el director adjunt del diari 'Crónica Global', Manel Manchón i ha comptat amb la presència de l'editor, l'historiador Joaquim Coll, el director d'El País Catalunya, Lluís Bassets i la politòloga Àstrid Barrio.