Gairebé tots els mitjans de comunicació francesos s'han fet ressò de la quarta posició que ha obtingut Manuel Valls a les eleccions municipals de Barcelona. I ho han fet de forma extremadament crítica. Quan Valls va anunciar que es presentava a les eleccions municipals de Barcelona els mèdia de França van donar molt de ressò a la notícia i van dipositar moltes esperances en la seva candidatura. Després de les eleccions el to ha canviat radicalment. Valls seria "l'aposta perdedora", "un dels grans perdedors de la nit"... L'ex-primer ministre hauria estat "humiliat", "vençut" o "durament vençut"; li haurien pegat "una bufetada" o "una cleca"; hauria rebut "un afront" o un "desdeny"... Els seus resultats són considerats, unànimement, de "desfeta", "fracàs", "coent fracàs", "derrota" o "pesada derrota"... I mentre algun periodista apunta que Valls "fracassa", algun altre, molt més contundent, apunta que a Valls "li abaixen els calçotets".

Manuel Valls Express

"Rep una bufetada". Així titula el diari L'Express el seu article sobre els resultats de Valls a les eleccions barcelonines, que com molts altres mitjans, es basa en les informacions de l'agència France Press. Aquest diari destaca que Valls esperava ser "la gran sorpresa" de l'escrutini i que ha quedat lluny de les previsions, com també que l'ex-primer ministre socialista francès va participar en una manifestació a Madrid amb la dreta i l'extrema dreta contra el diàleg amb els independentistes catalans.

La cadena d'informatius France 24 s'ha fet ressò de la quarta posició de Valls a les municipals amb un titular clar: "Desdeny". Apunta que Valls havia arribat a la capital catalana a guanyar i que ell mateix ha reconegut haver quedat molt lluny d'allò que esperava. També Le Figaro usa el terme "afront" per referir-se als resultats barcelonins de l'ex-primer ministre.

"Escombrat". És el que li ha passat a Valls segons el titular del setmanari Le Nouvel Observateur. , que també explica que l'ex-primer ministre ha rebut "un fracàs" quedant en quart lloc a les municipals.

Manuel Valls Nouvelle observatoire

"És el que s'anomena una aposta perdedora"; així comença 20 Minutes el seu article sobre el resultat de les municipals barcelonines, i destaca que l'ex-primer ministre francès només ha quedat quart a les municipals. I també destaca que Valls va sortir de França després del seu fracàs en les primàries socialistes que havien de triar candidat per a les eleccions presidencials.

Le Monde dedica un llarg article al candidat de Cs, amb el titular: "A Barcelona, Manuel Valls rep un revés a les eleccions municipals". L'emblemàtic diari francès ofereix els resultats municipals i recull unes declaracions de Valls en què reconeix haver quedat "molt lluny d'allò que esperava". L'article destaca que Valls era percebut "com el candidat de les elits econòmiques i com un arribista buscant a Espanya una reconeixença perduda a França". I remarca, finalment, les diferències que hi ha entre Valls i Cs sobre els pactes amb Vox.

Libération, en un breu, destaca que Valls, que anava disposat a "guanyar" l'alcaldia de Barcelona "després del fracàs de les seves ambicions presidencials el 2017 a França (...), ha patit un revés acabant només quart a les eleccions municipals".

Manuel Valls Marianne

Però, sens dubte, la més contundent és la crònica que fa per a la revista Marianne Daryl Ramadier, des de Barcelona. El títol és clar: "A Manuel Valls li abaixen els calçotets a Barcelona", i per si fos poc el subtítol és encara més evident: "Caramba, de nou fallit!". Ramadier apunta que Valls "és irreconciliable... amb els electors" i ironitza sobre les declaracions de fa alguns dies en què Valls assegurava "ser un líder". Acaba l'article apuntant que l'ex-ministre francès "s'ha trobat aïllat, amb uns suports i uns marcadors de campanya –l'ordre, la seguretat i la fermesa– associats a la dreta".

El titular de Le Parisien també és diàfan: "Manuel Valls, derrotat a Barcelona", i apunta, de bon principi, que "Manuel Valls no serà alcalde de Barcelona". Com altres mitjans francesos, destaca la relació del candidat de Ciutadans amb Susana Gallardo, "rica hereva dels laboratoris farmacèutics Almirall".

Manuel Valls Parisien

"Manuel Valls fracassa a Barcelona", titula l'edició francesa del Huffington Post, que subtitula que "l'ex-primer ministre no serà alcalde de la capital catalana". I el principi de la notícia rebla el clau: "El fracàs estava anunciat".

"No hi haurà la 'gran sorpresa' que a ell li agradava anunciar durant la portada"; així tracta la televisió LCI la quarta posició que ha obtingut Valls. "Encaixa una pesada desfeta a Barcelona", titula aquest mitjà, que destaca que l'ex-primer ministre francès havia vingut a Barcelona "a guanyar".