"No es pot deixar el futur d'Espanya en mans del populisme i el separatisme". I sota aquesta premissa, l'ara regidor independent de l'ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, ha recitat una llista de comparatives entre ideologies i partits en el programa matinal de Carlos Alsina a Onda Cero, Más de UnoValls està realment preocupat pel futur d'Espanya i, malgrat reiterar que no es poden anar a unes terceres eleccions, demana a la vegada un pacte entre PP i PSOE que ja s'ha donat per descartat des de les dues bandes: "Els grans partits liberals d'Europa governen junts", i afegeix: "No s'ha buscat una altra via com la dels grans pactes".

L'atac més contundent l'ha dirigit contra Esquerra. D'entrada, perquè si la investidura de Sánchez es dona amb el suport dels republicans fa un crit d'alerta: "Hem d'estar preparats per si passen coses". I afegeix, "no es pot ser d'Esquerra i nacionalista". L'afirmació, però, Valls no l'ha desenvolupada amb l'objectiu que l'audiència pogués entendre què volia dir exàctament.

Sobre el concepte de nacionalisme, Valls és categòric: "El nacionalisme és guerra, una oda a les fronteres". Amb aquest punt de vista, l'ex de Ciutadans ja creu que Esquerra no pot parlar de polítiques socials perquè una cosa és incompatible amb l'altra.

Per tot plegat, veu la situació emmarcada en un clima "molt perillós" i compara els acords que pugui tenir el PSOE i Esquerra amb els del PP amb l'ultradreta de Vox: "Què poden dir els socialistes dels pactes de la dreta amb Vox si ells accepten un nou estatut català o basc?". Valls, conclou que ell, a diferència del PSOE, sí és un polític "d'esquerres i progressista".