Manuel Valls va néixer al barri d'Horta de Barcelona i hi va seguir estiuejant durant molts anys. Aquest dilluns s'hi ha tornat a passejar, ara ja com a candidat a l'alcaldia de Barcelona. Al llarg del dia, ha visitat i s'ha fotografiat als racons més emblemàtics, des de la Bodega Quimet, al carrer on va néixer. De cada pas n'ha deixat constància al seu compte de twitter. 

El recorregut per Horta ha culminat amb la presentació del llibre que l'ex-primer ministre francés va escriure l'any passat i que porta per títol 'Barcelona, vuelvo a casa'. El llibre ja li havia presentat Mario Vargas Llosa ara fa cinc mesos, però avui, per primera vegada, Valls ho ha fet en un acte al seu barri natal.

Valls es reivindica com a algú que no és aliè a la ciutat i ho fa rememorant els seus orígens, com a fill del pintor Xavier Valls. Explica també que aquí van casar-se els seus pares, que és a Horta on va fer la comunió i que la Bodega Quimet ha estat el seu local de referència. Al migdia n'ha deixat constància, amb unes fotos amb fent l'aperitiu amb la seva germana Giovanna. 

En un dels passatges, el candidat de Ciutadans a l'alcaldia recorda com d'incomprès se sentia quan va arribar a París. "Ser espanyol, català i del Barça era molt dur, perquè els francesos es pensaven que aquí només hi havia guàrdia civils i monges". 

Esmena a Albert Rivera

Durant l'acte de presentació, Valls ha aprofitat per desmarcar-se un cop més de l'estratègia de Cs d'explorar aliances amb VOX. En aquest sentit també ha estat molt crític amb l'acte del partit d'ultradreta al Parlament Europeu i ha deixat clar que no pactarà amb "els populismes de dreta". 

presentacio llibre manuel valls horta   candidatura valls

És més, l'exsocialista francès ha insistit que tot i que els d'Albert Rivera hi donen suport, la seva candidatura es pretén més transversal. De fet, Valls ha proposat públicament una aliança amb el PP i també amb els socialistes. Esmena a la totalitat, per tant, a l'estratègia de Rivera, que imposa un veto total al PSOE i no tanca la porta a entendre's amb VOX.