Si s'haguessin obert apostes sobre quina música sonaria en un míting on participessin Manuel Valls, Inés Arrimadas, Albert Boadella i Celestino Corbacho, segur que ningú se l'hauria jugada per Txarango. Doncs bé, aquesta ha estat la banda sonora escollida per a l'acte central de campanya de la candidatura de l'exprimer ministre francès, cosa que, per cert, ha encès la banda. Durant els discursos, contundents atacs als lazis, el terme despectiu amb què Cs anomena els sobiranistes. 

Al punt de mira, Colau i l'independentisme. L'una per haver dut Barcelona al "deteriorament, la degradació de la seguretat i la decadència" i els altres per promoure "sectarisme, divisió, obsessió etnicista, allunyament d'Espanya i Europa". Contra tot això, la recepta de Valls és votar-lo a ell d'aquí a dos diumenges, perquè "representem l'únic canvi possible" i "els nostres adversaris proposen fer Barcelona més petita". Missatge directament dirigit "a tots els electors que vénen de la tradició progressista i que potser dubten del seu vot; els dic que la Barcelona que proposo serà fidel a la Barcelona que ells estimen, de la que s'han sentit orgullosos, la que els emocionaria recuperar". Reivindicant maragallisme (el de Pasqual). 

Durant l'acte, celebrat al Pavelló Olímipic de la Vall d'Hebron davant de prop d'un miler de persones, els diversos integrants de la llista que han intervingut han subratllat les línies mestres del programa. La principal: tolerància zero amb la inseguretat. Entre el públic, l'empresari Alfonso Rodés, el publicista Lluís Bassat o el periodista Arcadi Espada. A l'escenari, les patums. La més corejada, Inés Arrimadas, en paraules del propi Valls, "l'exemple de la resistència contra el nacionalisme i el populisme". 

elnacional   manuel valls   ines arrimadas   celestino corbacho   mfernandez

El tàndem Valls-Arrimadas

Fa molts mesos que Valls intenta treure's l'etiqueta de ser només el candidat de Ciutadans i s'esforça per convèncer que és més que això. Aquest vespre, però, Inés Arrimadas ha estat, amb permís d'ell, la gran protagonista. La líder de Ciutadans a Catalunya tanca la llista de Valls per Barcelona. I ha presentat la seva candidatura com "la casa gran del constitucionalisme", per la seva "transversalitat", acollint persones de "diferents passats ideològics". 

L'exprimer ministre li ha cedit a ella el paper de destructora. D'aquesta manera, treta l'artilleria gruixuda contra l'independentisme, ell pot adoptar un to molt menys agressiu, més conciliador. I en català. Arrimadas ha demanat el vot per Valls per evitar que Barcelona es converteixi en "la capital de laziilandia", i ha avisat que el 26-M la cosa va de "Valls o Colau amb els separatistes i la capital del llaç". 

celestino corbacho   mfernandez

Corbacho anima a votar com el 21-D

L'exdirigent socialista i exalcalde de L'Hospitalet de Llobregat Celestino Corbacho, ara número tres de Valls, ha carregat contra els seus antics companys de partit. S'ha dirigit directament a Collboni demanant-li si s'atreveix a assegurar en públic que no farà alcaldessa "la populista Ada Colau". Alhora, ha volgut adreçar-se "a tots aquells qui creuen que el desafiament (independentista) ja ha passat". És a dir, a aquells qui el desembre de 2017 van votar Ciutadans perquè temien la independència i que ara veuen que la cosa s'ha refredat i tornen a plantejar-se votar pel PSC. "El desafiament no ha desaparegut, el 26-M també cal votar en aquesta clau i avui la garantia del constitucionalisme que va representar Arrimadas és Manuel Valls".

el nacional   abraçada valls boadella   mfernandez

Boadella i la fucking República

L'actor i fundador de Ciutadans (i de Tabàrnia) ha estat l'encarregat d'obrir foc. En la seva línia. Discurs obertament enverinat contra "els de la fucking república". Boadella ha acusat Colau de ser "una independentista camuflada" i ha advertit l'auditori que aquest 26-M "Barcelona té l'última oportunitat de trencar el malefici dels nacionalismes".