El candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha exposat que "hi ha molta gent que vol aplicar el 155 entre els independentistes". En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio ha ressaltat que "si continuem així hi haurà un moment on hi haurà voluntat potent d'aplicar mesures contra Catalunya".  "Això no ha d'estranyar, escriure que la constitució és antidemocràtica i antisocial, quan crec que és una de les més democràtiques i liberals em sembla una bogeria", ha remarcat. "Quan es voti això, no ha d'estranyar que provoqui confrontació a la resta d'Espanya". Tot i això, el candidat a l'alcaldia de Barcelona ha comentat que no està d'acord amb el discurs del líder del PP, Pablo Casado, d'aquest cap de setmana. 

Valls ha repetit que "no acceptaré mai els vots de Vox per arribar a l'alcaldia de Barcelona" i ha matisat que tampoc "no acceptaria pactar amb l'extrema dreta, els populismes d'esquerra o el separatisme". El candidat ha remarcat que la situació a Andalusia era complicada. "Si el PSOE hagués decidit no anar en contra hi hauria pogut haver un pacte PP, PSOE i Ciutadans".

Preguntat per la vaga de taxis, ha ressaltat que "condemno amb molta fermesa els actes de violència". "L'única via possible és la del diàleg", ha reiterat. "El sector s'ha de modernitzar" i ha subratllat que "aquest tema s'hauria d'unificar a nivell de país". "S'ha de dir al taxista que viurà d'aquesta competència", ha insistit.

"A Barcelona el taxi és una marca" i ha afegit que "el taxi ha de canviar però s'ha d'ajudar en aquesta transició". Tot i que Valls no ha donat una solució concreta per al conflicte, ha repetit que "s'hauria de fer una taula rodona on tothom pogués parlar". "S'han de trobar solucions, ningú es pot amagar en aquest tema", ha conclòs.