El candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha dit avui que "si hi ha paràlisi i la institució no funciona, el Govern central haurà de buscar una solució, com ara aplicar l'article 155".

En una entrevista a Onda Cero, l'ex-primer ministre francès s'ha referit a la "irresponsabilitat del president de la Generalitat i del Govern de Catalunya" i ha dit que "el que va passar ahir —al Parlament— és un bloqueig i una paràlisi institucional".

El Parlament va haver d'ajornar ahir l'última sessió del Debat de Política General per la crisi oberta entre els socis independentistes JxCAT i ERC a causa de les seves posicions discrepants sobre el vot delegat dels diputats suspesos.

"No es pot atacar així l'Estat de dret ni la separació de poders. Això no es pot acceptar, ni aquí ni en un altre país", ha assenyalat Valls, que ha assegurat: "Lamento el que està passant, perquè pot tenir conseqüències greus per a Espanya i per a Europa".

Sobre la possibilitat que el Govern espanyol apliqui novament l'article 155 de la Constitució, Valls ha assegurat que "ningú  no vol el 155; volem que les institucions funcionin, però sembla que el senyor Torra sí que ho vol amb les seves frases i actituds. Si el país no pot funcionar, el Govern espanyol l'haurà d'aplicar".