Passejant un Sant Jordi per Barcelona, Manuel Valls va decidir que volia ser-ne l'alcalde. És una de les confessions que l'ex-primer ministre francès comparteix al vídeo que trobareu a continuació, una entrevista més personal, que descobreix el seu costat més desconegut. Valls va fer públic el pas fa més de mig any. En aquell moment, les enquestes van disparar les seves possibilitats de conquerir l'alcaldia, però de mica en mica la demoscòpia ha anat desinflant la bombolla. Passi el que passi, siguin quins siguin els resultats, diu que es quedarà a Barcelona. 

Ciutadans el volia en exclusiva. Ell ambicionava una candidatura que aglutinés també el PP i el PSC, una aspiració que va quedar frustrada a la primera de canvi. Finalment Valls encapçala una plataforma que se sustenta principalment en l'estructura de partit de Cs -la mateixa Arrimadas tanca simbòlicament la llista-, però que incorpora fitxatges d'un espectre més ampli. Des d'ex d'Unió a exsocialistes de primera línia com Celestino Corbacho, el número tres. Venera l'època de Pasqual Maragall alcalde i de fet s'ha envoltat de part de l'equip d'estrategs que el van convertir en president de la Generalitat. A diferència de Rivera, deixa clar que prioritza aliances amb el PSC

Seguretat

És el pilar principal sobre el qual ha construït el seu programa electoral. L'essència: tolerància zero amb la delinqüència. Entre les promeses, 1.500 agents més per a la Guàrdia Urbana, instal·lar càmeres de vigilància a la ciutat i acabar amb el top manta en 90 dies. 

Habitatge

Parteix de la base que la situació actual no té fàcil solució i defensa que l'única alternativa per abaixar preus és construir més. Tot, a través d'un gran pacte amb el sector privat. Valls espera edificar 10.000 nous habitatges en 8 anys. 

Turisme

Sí als hotels de luxe. El projecte de Valls passa per millorar la qualitat del turisme a través de la construcció d'hotels com el Four Seasons, que havia de fer-se a la Diagonal amb passeig de Gràcia però que va quedar truncat.

Medi Ambient

Com la resta de candidats, situa la lluita contra la contaminació com una prioritat. Per cuidar millor el medi ambient, aposta per millorar el transport públic, fent èmfasi en l'acabament de la L9 i l'estació de la Sagrera, l'impuls d'un bus elèctric com a alternativa al tramvia i el corredor mediterrani. 

Procés

Coincideix amb els independentistes a criticar l'ambigüitat d'Ada Colau en relació al procés. Però pel costat contrari. Ho explica amb una metàfora, que vol una Barcelona de tots els colors i no només groga. 

Cultura

Repensar la muntanya de Montjuïc com a bressol cultural, reformar el Paral·lel per convertir-lo en un gran boulevard de teatres o promoure uns Grammy Latinos a Barcelona. Són algunes de les propostes de Valls pel que fa a polítiques culturals. 

Ciutadans és des del 2015 la tercera força a l'Ajuntament de Barcelona. Amb Carina Mejías al capdavant, van superar ERC en 300 vots. Els districtes on va treure millors resultats van ser Sarrià i Les Corts. Superarà Valls els 77.279 vots d'ara fa quatre anys, quan Cs era només Cs? 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat