El exprimer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha rebutjat qualsevol pacte postelectoral de Ciudadanos amb Vox a Andalusia, després de la seva irrupció amb 12 escons en les eleccions del diumenge, i ha insistit en la seva aposta per un acord entre els partits constitucionalistes.

En una entrevista en la Cadena Ser, Valls ha demanat no especular sobre un pacte de la formació taronja, que dona suport a la seva plataforma cívica a Barcelona, amb Vox i ha considerat que, donat l'ideari liberal i progressista de la formació d'Albert Rivera, no té cabuda un acord amb la ultradreta.

"Han pactat Ciutadans i Vox? No, no especulem sobre una cosa que avui no ha passat. Estic segur de les conviccions de Ciutadans, no pot haver-hi cap pacte amb Vox", ha recalcat.

"No pot haver-hi cap compromís amb l'extrema dreta", ha subratllat Valls, encara que ha recordat la seva condició de candidat independent i que no forma part de l'Executiva del partit taronja.

Pacte dels constitucionalistes

El expremier francès considera que el més "assenyat" és que sumin les forces constitucionalistes. En aquest sentit aposta per un acord entre Ciudadanos i el PP recolzat pel PSOE.  "Hi ha populistes, nacionalistes i separatistes que ataquen els valors democràtics. Cal unir-se enfront dels populistes", ha assegurat, posant l'accent també en els partits independentistes catalans.