Manuel Valls es va endur una gran decepció la nit electoral. Esperava molt més. Aquest dissabte, però, se l'ha vist més animat, perquè ha pogut ser protagonista durant una estona. D'ell depenia que Ada Colau salvés l'alcaldia. Ha mantingut la intriga fins al darrer moment. I finalment ha complert, cedint els tres vots imprescindibles per fer-la alcaldessa.

"El més important era evitar que Barcelona tingués un alcalde independentista", ha sentenciat Valls només començar. Durant la seva intervenció al plenari, ha atacat amb contundència -i alarmisme- "els nacionalismes, que divideixen societats, són incompatibles amb els valors d'Europa i acaba fatalment amb supremacisme i guerres". 

Al llarg de la campanya, Valls s'ha esmerçat a subratllar les immenses diferències que el separen del projecte de ciutat de Colau, dels comuns, en matèries cabdals com la seguretat, el turisme, l'habitatge o el procés. Malgrat això, però, li ha ofert "mà estesa per a pactes de ciutat". Alhora, li ha recordat que "sense nosaltres tres -Valls, Corbacho i Parera- vostè, senyora Colau, no seria avui alcaldessa". 

Precisament l'alcaldessa ha hagut d'interrompre la intervenció de Valls quan els assistents al plenari l'han increpat després que l'ex-primer ministre francès negués, en presència de Quim Forn, que hi hagi presos polítics. Colau ha demanat respecte per a totes les opinions. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat