El confundador d'AP (l'actual PP) Manuel Milián s'ha mostrat inquiet pel rumor que corre en aquest partit, en el sentit que l'actual eurodiputada Dolors Montserrat pot ser la nova líder de la formació a Catalunya, on rellevaria Alejandro Fernández. "M'inquieta el rumor del possible lideratge de Dolors Montserrat a Catalunya. Seria tornar-hi i multiplicar els errors que s'estan produint des de l'any 2000, inici de la greu decadència del partit", ha indicat. "Que s'ho pensin bé...", ha afegit.

Milián ha fet les declaracions coincidint amb el congrés del PP, que ha de proclamar el president de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo, com a líder del partit. Fa quatre anys, Feijóo ja es va plantejar seriosament aspirar a liderar el Partit Popular. S’havia preparat per als dos escenaris, fins al punt d’haver dissenyat quin seria el seu equip. Però hi havia massa concurrents i va decidir mirar-se les primàries des de la barrera. El seu tren ha arribat ara, pocs mesos després que s’hagi inaugurat la línia d’alta velocitat entre Madrid i Galícia. També ell agafarà les regnes del partit per la via ràpida. Els barons territorials, i fins i tot Pablo Casado, el van assenyalar per a la nova etapa que s'obre. Estan necessitats d’un lideratge fort i sobretot clar. I al XX Congrés Extraordinari de Sevilla, aquest dissabte a les dotze del migdia, serà ungit com volia: a la búlgara, amb un simulacre de votació, per aclamació. Ara, però, caldrà desfer-se dels fantasmes que persegueixen Gènova des de fa quatre anys.

El primer avís a navegants va tenir lloc a l’últim gran esdeveniment del partit: la convenció estatal que va celebrar el passat octubre a València. Volia ser el gran momentum per a “refundar” el PP de Pablo Casado i preparar la maquinària de cara a les pròximes eleccions generals. Però la realitat va acabar sent una altra: la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso va eclipsar-lo, ovacionada per unes bases necessitades de lideratges. La mateixa Isabel Díaz Ayuso que acabaria fent-li el llit pocs mesos després, amb una suposada història d’espies que ningú ja no recorda. Ara Ayuso ha signat una treva amb Gènova, però continua allà, com va deixar clar al costat de Feijóo en un acte de "campanya": “Som un equip de soldats que t'acompanyarem, però un equip que té poca paciència per a les ximpleries i poca resistència per a les imposicions”.

El segon avís a navegants va arribar l’endemà mateix que el president de la Xunta de Galícia registrés la seva candidatura a la seu de Gènova. A Castella i Lleó el PP tancava un acord de govern amb l'extrema dreta de Vox: presidència de les Corts, vicepresidència de la Junta, tres conselleries i subordinació programàtica. La voluntat de Feijóo és justament demostrar que el PP no necessita la formació de Santiago Abascal.