L'antropòleg i militant comunista Manuel Delgado ha carregat amb duresa contra el portaveu de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) al Parlament, Joan Coscubiela, arran del posicionament que manté amb el referèndum. Delgado acusa Coscubiela de tenir el mateix discurs que el PSOE i fins i tot Cs en contra de l'1-O.

En un post publicat al seu compte de Facebook, Delgado ironitza que ell pot entendre i justificar l'ambigüitat de l'alcaldessa Ada Colau i el colíder de Catalunya en Comú Xavier Domènech: "Em poso en el seu lloc i comprenc el complicat que és mantenir l'equilibri entre les diferents perspectives sobre el referèndum que aplega l'àmbit polític dels Comuns". I afegeix: "D'en Xavi admiro i envejo la seva capacitat de parlar sense que s'entengui el que diu. Amb en Joan Coscubiela passa el contrari. Se li entén tot el que diu, que és bàsicament el mateix que el PSOE i, segons com, que Ciutadans".

Per això, Delgado aconsella a Coscubiela que sigui més ambigu: "Company Joan, sisplau, no podries ser una mica més ambigu, com l'Ada, o fer com en Domènech i parlar sense dir res?
Alguns ho preferiríem", tanca.