Una cinquantena de manters de Barcelona s'han manifestat aquest dimarts a la plaça Catalunya en condemna dels atemptats terroristes de dijous passat i han expressat la seva solidaritat amb els afectats i les víctimes dels atacs.

Convocats pel Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, que va cridar a la participació a través de les xarxes socials, els manifestants s'han congregat en el centre de la plaça sota el missatge de "Solidaritat mantera amb les víctimes". En la concentració, els assistents han exhibit pancartes en diversos idiomes com "Junts vencerem el terrorisme", "No en el nostre nom", "Islam=Paz" i "No a la islamofòbia".

En començar la mobilització, membres del sindicat de manters han pronunciat tres discursos en els quals han condemnat "en tots els seus termes" l'atemptat de La Rambla i han manifestat el seu rebuig de qualsevol tipus de violència. "El que passi en aquesta ciutat també ens afecta, ens preocupa i ens dol perquè també és la nostra ciutat", han dit en record les víctimes de l'atemptat a Barcelona.

També han mostrat la seva solidaritat amb les víctimes del terrorisme als països de l'Orient Mitjà i Àsia com Turquia, Síria, Líbia, l'Iraq i l'Afganistan, i han recordat també als refugiats "que moren al mediterrani a la recerca d'una vida millor".

Crítiques a polítics i mitjans

Més enllà dels atacs terroristes, els manters també han denunciat el discurs polític que, segons han assegurat, "aprofiten els atemptats per aprofundir el racisme i l'exclusió, així com la presecución de milers d'emigrants". Amb referència als mitjans de de comunicació, els ha acusat de "manipular i associar els assassinats terroristes a l'Islam" i, han afegit, callen davant de les morts que provoca el gihadisme més enllà dels països occidentals.

Després dels discursos els manifestants han abandonat la plaça i han avançat en bloc per La Rambla fins al mosaic de Joan Miró, on han guardat un minut de silenci, i s'han dirigit a l'Ajuntament per firmar el llibre de condolences a disposició de la ciutadania.