L'Audiència de Girona ha mantingut la presó preventiva com a mesura cautelar per a dos dels investigats pels disturbis durant les manifestacions post-sentència a la ciutat. El tribunal ha desestimat el recurs de la defensa i conclou que els dos joves, que ara tenen 18 i 19 anys, no tenen suficient arrelament per evitar el risc de fugida.

La defensa dels dos investigats, que són de nacionalitat marroquina, va criticar durant la vista que els únics detinguts pels aldarulls que continuen actualment a presó siguin d'origen estranger. Les interlocutòries també apunten que, en aquest moment de la investigació, hi ha indicis que apunten que el 14 d'octubre van llançar dues pedres contra un furgó policial provocant danys i lesions a dos agents.

Aquest és el segon cop que l'Audiència resol sobre la situació d'aquests dos investigats però, aquesta vegada, la Generalitat que exerceix d'acusació va sol·licitar que sortissin en llibertat sota fiança. Només la fiscalia mantenia que continuessin el presó preventiva.

A la vista, que es va fer aquest dimarts a l'Audiència, la defensa va basar bona part de la seva intervenció en acreditar l'arrelament dels investigats, que són extutelats de la Generalitat i d'origen marroquí. En concret, l'advocat Benet Salellas va subratllar que la interlocutòria de presó es basava en "falsedats", com que estan en situació irregular al país.

A més, el tribunal argumenta que hi ha "indicis suficients" per mantenir-los en presó preventiva tenint en compte la pena a la qual es podrien enfrontar per delictes de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat, lesions i danys per, presumptament, haver llançat dues pedres contra un furgó policial logotipat quan anava en marxa, provocant danys al vehicle i ferint dos agents.