Un dia abans que se celebri el primer ple del Parlament d'ençà que el Tribunal Constitucional va anul·lar el vot delegat de Lluís Puig es manté la incògnita sobre si el diputat de Junts a l'exili des del 2017 podrà exercir el seu vot o no i si aquest es comptarà.  A principis de juliol, quan Laura Borràs encara no havia estat suspesa com a presidenta de la cambra catalana, la Mesa va acordar una fórmula per la qual el seu vot es comptabilitzava verbalment, però no apareixia al panell digital com la resta de vots, cosa que ara ha canviat amb la decisió del TC. Amb tot, durant la reunió de la Mesa del Parlament d'aquest dimarts no s'ha pres cap decisió al respecte i tampoc el partit del diputat ha presentat cap petició per tornar a delegar el vot de Puig. Des de Junts, el president del grup parlamentari, Albert Batet, ha assegurat que aquesta és una decisió de la Mesa, que ara presideix en funcions Alba Vergés i ha assegurat que estaran "atents" a l'opció que triï aquest òrgan, actuant per "garantir la voluntat dels diputats i diputades". 

El PSC reclama a Vergés que no comptabilitzi el vot delegat de Puig 

Va ser el PSC qui va presentar un recurs d'empara contra els acords de la Mesa pel vot delegat de Puig, assegurant que la seva situació no s'ajustava a cap dels supòsits que contempla el reglament del Parlament: maternitat o paternitat, hospitalització, malaltia greu o incapacitat perllongada degudament acreditades.  I el Tribunal Constitucional els va donar la raó. Ara, tot i que la Mesa no ha pres cap decisió al respecte, la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha "confiat" que Alba Vergés no comptabilitzarà a partir d'ara el vot del diputat de Junts, remarcant que el TC ha estat "molt clar" en aquest sentit:  "Les lleis i el reglament s'han de complir". Després de conèixer-se la decisió del TC sobre el recurs del PSC, Romero ja es va manifestar en un sentit molt similar, demanant a la Mesa que complís la sentència i no comptés el vot de Puig: "Avui la Mesa s'ha donat per assabentada d'aquesta sentència i esperem que en el pròxim ple no compti el seu vot, com estem demanant repetidament des de ja fa molts mesos", exposava el passat 11 d'abril.

Abans de la reunió ordinària de la Mesa, s'han trobat al despatx de la vicepresidenta Vergés representants d'ERC, Junts i la CUP per abordar la situació del vot delegat de Puig, tot i que no s'ha arribat a cap acord ni s'ha pres cap decisió. Després que el TC fes pública la seva decisió, Lluís Puig va publicar un missatge a les xarxes socials en què lamentava que l'anul·lació del seu vot delegat demostrava, de nou, que els drets dels seus votants són "de segona". L'endemà, va penjar una fotografia participant telemàticament en la comissió de Cultura del Parlament, amb el següent missatge: "Ara mateix, a la Comissió de Cultura no haig de delegar el vot. El TC no em deixa votar als Plens. Potser cal modernitzar l'hemicicle?".