El grup municipal socialista de Manresa va presentar la setmana anterior una moció per retirar totes les plaques commemoratives de les instal·lacions municipals en què s'esmenti l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i Soley. La mesura va ser aprovada amb el suport de la CUP i C's i l'abstenció de CDC, ERC, DM i el regidor Davins. Amb aquesta mesura, la població se suma a la tendència de retirar aquests recordatoris, juntament amb la Seu d'Urgell

Tot i que la petició anava inicialment adreçada a la placa commemorativa d'un pavelló, s'ha ampliat a totes les obres.

El text de la moció recorda que el pavelló del Nou Congost, on hi juga el Bàsquet Manresa, va ser inaugurat el setembre del 1992 i des d'aquell moment al vestíbul d'entrada hi ha una placa commemorativa d'aquella inauguració presidida pel llavors president de la Generalitat.

La moció aprovada recorda que Jordi Pujol va perdre tots els privilegis derivats del seu càrrec, inclòs el tracte de Molt Honorable, des que va reconèixer que és un evasor de capitals. Per part de la CUP, el diari Regió7 apunta que Jordi Masdeu es va referir a l'expresident com a "lladre" i va demanar ampliar la recerca i "mirar bé si hi ha més corruptes" als quals retirar les plaques commemoratives que hi ha a la ciutat.