Manos Limpias ha reaparegut a l'escena pública i jurídica denunciant els Comitès de Defensa de la República (CDR) acusant-los de ser una "organització criminal". Concretament els acusen "dels delictes d'organització criminal, atemptat contra la autoritat i els seus agents, i delictes relatius a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques i delictes de terrorisme".

El sindicat considera que els CDR són "el braç armat i revolucionari" de la CUP, de la qual demanen la seva il·legalització "per vulnerar la Llei de Partits". També asseguren que els CDR han comptat fins ara amb "la complicitat de l'ANC i la passivitat dels responsables dels Mossos d'Esquadra".

Manos Limpias defensa la denuncia afirmant que és un fet que "els denunciants vénen actuant violentament per trencar l'ordre constitucional, la pau social i la convivència". "Els últims esdeveniments a Catalunya els dies 6 i 8 de desembre, creant amb les seves accions un clima de terror en diverses ciutats de Catalunya , trencant l'ordre constitucional i lesionant greument el bé jurídic de l'Estat de dret i de les persones", afegeixen.

Finalment, el sindicat compara el "modus operandi" dels CDR amb el que "va utilitzar Batasuna i la kale borroka, tot i que encara no hi ha víctimes mortals, existeix un risc més que raonable que es produeixin".