Treballadors de TVE han acudit aquest dimecres a l'Eurocambra per denunciar la "manipulació" i la "censura" que consideren que hi ha als informatius d'aquest mitjà de comunicació i demanar que s'investigui. 

El Consell d'Informatius, que representa els treballadors, va presentar fa unes setmanes una petició perquè s'investigui el tractament informatiu de la cadena, que ja va ser admesa a tràmit fa setmanes per la Comissió de Peticions del Parlament Europeu (PE) i serà debatuda "a mitjans de maig", segons ha explicat en roda de premsa un dels seus portaveus, Alejandro Caballero.

Caballero, així com altres dos membres del Consell de RTVE, Gabriel López i Assumpció Gómez, s'han reunit aquest dimecres a l'Eurocambra amb eurodiputats del PSOE, PNB, IU i Podemos i amb la presidenta de la Comissió de Peticions del PE, la liberal sueca Cecilia Wikstrom. També hi ha assistit l'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras.

Així mateix, van reunir-se dilluns amb l'eurodiputada del PP i vicepresidenta de la comissió parlamentària Rosa Estaràs.

Davant tots ells han denunciat que TVE vulnera el dret recollit en la carta dels drets fonamentals i en la mateixa Constitució espanyola a rebre una informació veraç i no esbiaixada políticament.

Per això, Caballero ha dit que "espera" que l'Eurocambra "exigeixi al govern espanyol que es compleixin principis que són fonamentals en els valors europeus com la imparcialitat, pluralitat i independència a què ha d'estar obligada qualsevol televisió pública".

La notícia arriba just el dia que s'ha registrat al Parlament Europeu una petició d'investigació a TV3 i Catalunya Ràdio.