El canal internacional de la televisió alemanya, el Deutsche Welle, s'ha fet ressò de la multitudinària manifestació d'aquest dissabte a Sabadell per reclamar la llibertat dels set CDR acusats i empresonats per terrorisme. 

El mitjà afirma que, segons els independentistes, el govern espanyol intenta fabricar "un relat violent" al moviment sobirnanista. Una maniobra que arriba, diu, dies abans que es faci pública la sentència del judici al procés.

"12.000 persones protesten a Sabadell molestes per l'empresonament de set independentistes per la sospita de planificar atacs terroristes", comença l'article. També descriu el recorregut de la manifestació, així com els parlaments que es van fer a la plaça Doctor Robert, davant l'ajuntament, per part del periodista i exdiputat de la CUP David Fernández i la plataforma Detingudes 23-S, conformada pels familiars dels arrestats. "La marxa seguir darrere d'una pancarta que deia La repressió no ens aturarà. Llibertat.

DW manifestació Sabadell​Creix la tensió a Catalunya

La televisió pública alemanya preveu que la tensió s'elevarà a Catalunya una vegada es conegui la sentència del judici al procés. "Si els líders independentistes del procés es declaren culpables, probablement es convocaran més protestes", indica.

"Dilluns, la policia va detenir set membres del moviment independentista català per presumptament pertànyer a una organització terrorista, fabricar explosius i conspirar per provocar estralls. Han estat retinguts a l'espera de judici", diu la notícia, que explica tot seguit la reacció del president de la Generalitat, Quim Torra. 

En el discurs d'obertura del debat de política general, el cap de l'executiu va definir l'operació policial com a "fets gravíssims". "No toleraré mai que es vulgui associar un moviment radicalment democràtic amb el terrorisme. No ho permetré mai. Estem farts d'amenaces i que s'entri a casa dels catalans de matinada", va advertir Torra en els primers minuts de la seva intervenció davant de l'hemicicle. El president va lamentar el "silenci clamorós" d'una part de la societat espanyola i del món polític, amb una referència a l'absència del partit de Pablo Iglesias -"quan més el necessitem"-.

Així ho recull l'article alemany, que també menciona que els partits independentistes de Catalunya aquesta setmana "han exigit la retirada de la policia nacional de la regió" i "l'amnistia per als 12 líders", alhora que han donat suport a campanyes de desobediència civil.