Unes 500 persones s'han manifestat aquest dissabte a Barcelona en suport a Open Arms i "en contra de la criminalització i la persecució de les organitzacions que lluiten per salvar vides al mar" Mediterrani, com Open Arms i Sea Watch, sota el lema 'Abans presos que còmplices'.

A la manifestació, que ha començat a les sis davant del Consolat italià a Barcelona, al carrer Mallorca, i ha avançat per Pau Claris i Via Laietana fins a arribar al Port Vell, s'han sentit proclames com 'No més morts a la Mediterrània', 'Migrar és un dret, rescatar una obligació', 'Unió Europa, racista i assassina' i 'Cap persona no és il·legal'.

Els assistents han portat una llanxa plena d'armilles salvavides i uns ninots amb caretes del president del Govern, Pedro Sánchez, i del ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, així com una bandera de la Unió Europea tacada de sang.

El coordinador d'operacions de la fundació Open Arms, Gerard Canals, ha explicat que la protesta vol posar de manifest el que està succeint amb els vaixells de salvament humanitari i ha criticat que els estan posant "tots els pals en les ruedas"."Nos estan atacant per mitjans de comunicació, per via judicial i per via administrativa," ha criticat. A més, que ha retret que el Govern central fa un any acollís el vaixell Aquarius i ara amenaça, ha dit textualment, amb una multa de fins a 901.000 euros.

Han participat en la marxa juntament amb Open Arms entitats com Dunia Katos, Amnistia Internacional, Stop Mare Mortum, Associació Guaymuras Intercultural, Obrim Fronteres, Dones Palante, SOS Refugiats, Facultat de Nàutica de Barcelona, Aucoop i Centre de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).