Dues manifestants unionistes han volgut donar una lliçó sorprenent al president Carles Puigdemont, el Dia de la Hispanitat. En un vídeo que circula per la xarxa, no li han demanat ni unitat, ni respectar la Constitució, ni que abandoni la via independentista... sinó que li han retret que no declarés la independència el 10 d'octubre al Parlament de Catalunya.

En el vídeo, les joves unionistes asseguren que no han entès per què el president no ha proclamat la independència. "És un covard", assegura una que es posa a la pell d'un independentista. "Ha traït tots els que el seguien", ha sentenciat. La mateixa manifestant diu que hi havia molts favorables a la independència i que molts "havien fet cua durant hores per ser a la primera línia".

"Hauria d'haver estat un líder, hauria d'haver estat conseqüent. Jo sempre he apostat per la unitat d'Espanya, però (...) em sap molt de greu per a tota la gent que ha apostat per la independència", sentencia al final del vídeo. Abans, però, no dubta a qualificar el gest de Puigdemont de suspendre la independència com un "pas enrere molt bèstia".