El portaveu del PSOE a Barcelona i exalcalde del municipi, Olegario Ramón, ha estat víctima d'una agressió a les portes de la seu del partit al carrer General Vives després d'una reunió. Els fets es van produir la tarda d'aquest dijous, quan un petit grup de manifestants que, feien onejar la bandera d'Espanya van començar a insultar-hl i un d'ells es va acostar al socialista i el va començar a sacsejar, mentre li donava cops i puntades de peu a les cames.

Olegario Ramón es va limitar a intentar fugir de l'agressor mentre alguns ciutadans que passejaven per la zona cridaven a la policia i altres membres del PSOE van sortir a veure què havia passat. Alguns d'ells també van patir insults i amenaces per part dels manifestants. Les policies Municipal i Nacional, que van arribar al lloc, van identificar a l'autor i algun més dels manifestants. 

Concentracions diàries

Els socialistes han denunciat l'atac d'un grup d'"ultradretans" a la seu del partit. I van afegir que les manifestacions es produeixen des de principis de novembre, sempre al voltant de les 20:00 hores, i els membres del partit són víctimes d'insults gairebé diaris "després de més de 4 mesos d'insults i greuges als companys socialistes, han arribat al límit de l'injustificable". En una publicació a X, el PSOE ha condemnat rotundament l'agressió i han demanat que es torni a la calma a la ciutat "que es respecti els veïns que han estat suportant tots aquests mesos els sorolls, insults i xiulets". En les primeres concentracions davant la seu socialista també va participar la portaveu de Vox al municipi, Patricia González. Des d'aleshores, la policia no ha actuat contra els manifestants. Aquest dijous, els socialistes de Ponferrada celebraven una reunió amb els alcaldes de les diferents pedanies del municipi. 

Tot i que, aparentment les lesions de Ramón no semblen greus, el president del Consell Comarcal del Bierzo es va traslladar a un centre de salut, i posteriorment, va presentar una denúncia. En principi, només presenta ferides lleus en una cama i en un dit. 

Reaccions del PSOE

La reacció dels companys de partit no s'han fet esperar. Un dels primers que ha mostrat el seu rebuig ha estat el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, que s'ha mostrat molt contundent: "Això és el que estan fomentant en aquest país. De manera diària i constant".

El secretari general del PSOE de Castella i Lleó, Luis Tudanca, també s'ha manifestat sobre aquest atac i ha afirmat que és un fet que "havia de passar, lamentablement". Amb tot, ha volgut enviar tot el seu "afecte i suport" al seu company de partit. En la mateixa publicació a X ha criticat que "és desolador comprovar el foc de l'odi que alimenten alguns s'estén per cada racó", però ha advertit que "som més els demòcrates lluitant per la convivència i el respecte. No ens van fer callar. No ens faran callar". 

Un dels més contundents ha estat el secretari general del PSOE de Lleó i diputat en el Congrés, Javier Alfonso Cendón, qui s'ha mostrat "consternat" pels fets. "Vull manifestar nostra més ferma condemna davant aquests fets tan greus. Els discursos d'odi de la dreta i de l'extrema dreta tenen conseqüències", ha afirmat.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!