Els 25.000 manifestants que, segons estimacions de la policia, s'han concentrat avui a la plaça Colón han expressat aquest migdia el seu rebuig contra els indults als presos independentistes, però la protesta anava molt més enllà, amb una contundent càrrega contra el govern de Pedro Sánchez. "Estem molt farts", assegurava un dels assistents. 

 

ElNacional.cat ha volgut recollir les raons i arguments d'alguns dels manifestants, amb entrevistes a la plaça Colón abans de l'inici de l'acte. Les opinions critiquen la possibilitat que es concedeixin els indults sense penediment dels responsables del referèndum i sense demanar perdó, consideren l'1-O sense embuts com un cop d'Estat i els seus responsables com a criminals.

Que demanin perdó

"Que demanin perdó!", exigeix un dels consultats, mentre un altre s'exclama: "I han dit que ho tornarien a fer una altra vegada!".

No hi ha massa acord sobre la mesa de diàleg, des del qui pensa que ja està tot pactat o que és una presa de pèl, fins els que adverteixen que la taula de diàleg no ha de servir per sortir del marc constitucional per arribar on els independentistes volen. "No hi pot haver taula de dialeg", rebla un dels entrevistats.

Govern amb assassins

Però també el govern de Pedro Sànchez ha copat la diana de les protestes acusant-lo d'estar venent al país. "Un govern amb una minoria de independentistes proetarres, assassins són els que estan gobernando y comunistas, no ens n'oblidem", assegurava una de les entrevistades que exigia la convocatòria d'eleccions. La conclusió majoritària és que el president del govern espanyol fa el que calgui per mantenir-se al seu lloc.

En aquest sentit els fons europeus apareixen també com una de les preocupacions d'alguns dels presents. "Ens han hipotecat, que tot és per Catalunya. Què Espanya ens roba? No! Catalunya ens roba! Diguem les coses clares", ha reblat una de les persones entrevistades.

 

A la imatge principal, alguns dels entrevistats per ElNacional.cat