Els líders de Ciutadans i PP, Inés Arrimadas i Xavier García Albiol respectivament, no preveuen anar a la manifestació que celebrarà Societat Civil Catalana (SCC) aquest diumenge a Barcelona, segons han confirmat fonts dels partits a El Nacional.

Tot i que la manifestació comptarà amb l’assistència de diputats d'ambdós partits, l’absència més sonada serà la dels màxims dirigents. A l’última concentració que va fer l’entitat el passat 16 d’octubre -després d’aplaçar la prevista pel 12-0 degut a les previsions meteorològiques- sí que hi van participar, en canvi, tant la líder de Ciutadans com el coordinador general del PP.

En aquesta ocasió, en representació de la formació taronja aniran a la manifestació el portaveu de la formació, Carlos Carrizosa, i els diputats Sergio Sanz, Sonia Sierra, Elisabeth Valencia, David Mejía, Carmen de Rivera i María Valle. Arrimadas, però, no hi serà.

Per part del PP, els diputats María José García, Sergio Santamaría i Fernando Sánchez ja han confirmat la seva assistència a l’organització de SCC. També ho ha fet el líder del grup popular a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz. Segons han confirmat fonts populars a El Nacional, Albiol no hi podrà assistir per incompatibilitat d’horaris.

El PSC, per la seva banda, ja es va desmarcar de la manifestació en el moment en què es va anunciar la seva celebració. Tot i que alguns diputats socialistes hi podrien assistir, serà a títol individual i no pas en representació del partit.

L’acte de diumenge serà la primera manifestació que organitza l’entitat ja que, segons ha assegurat el vicepresident de la formació, Jose Domingo, SCC considera que la situació de Catalunya ha arribat a un moment “preocupant” que fa necessària una resposta “més expressiva” per part de l’organització. Per aquest motiu esperen omplir la Via Laietana i la plaça de Sant Jaume per reivindicar una “falta de qualitat democràtica” del Govern.